Är padel den nya fotbollen?

Fotbollen har väl för det mesta tagit upp mest del av sporten i hela världen. I alla länder, varma som kalla, är fotbollen ett folkligt spel som skapar gemenskap men också ilska eftersom det förekommer huliganism i viss utsträckning. Idag har dock fotbollen och många andra populära sporter fått sig en rejäl utmaning tack vare padeln som har blivit en riktig trendsport i västvärlden.

Så fungerar padel

Padel är från början en sport som kommer från Spanien och Sydamerika. Det kan man kanske inte tro men så är det. Man vet inte riktigt varför det uppkom men säkerligen är många padelspelare väldigt tacksamma för det.

För den som inte vet hur padel fungerar så kan vi tala om det. Padel är en form av tennis men en padelbana ser lite annorlunda ut. Den är omgiven av ca tre meter höga väggar och ett nät i mitten. Reglerna lyder som så att du oftast spelar fyra stycken, två på varje sida. utrustningen är bara en boll och ett padelracket som du kan köpa online och i fysiska butiker. Ett riktigt bra padelracket kostar en slant men du kan även hitta bra priser hos en rad återförsäljare.

Fotbollen fortfarande på topp

Även om padeln skjuter i topp i popularitet så är det fortfarande fotbollen som tar en övre plats. Man lyckas liksom inte riktigt knipa förstaplatsen på den i världen. Fotboll och padel har ju egentligen inte så mycket gemensamt mer än att det är två bollsporter. Och att de båda skapar mycket social gemenskap. Dock kan man väl helt klart säga att padel är en dyrare sport där racket behövs.

Även om man bara kan spela fyra per bana i padel så kan man gå till en padelhall i ett helt sällskap och köra på olika banor och sedan mötas upp för en fika eller liknande. Det går också hur bra som helst att göra små turneringar och kanske tävla i sporten. På det sättet kan padel precis som fotboll vara en riktigt social sport som är mer än bara att röra på sig. Det är ingen lagsport i den utsträckningen som fotboll är men kan ge lika mycket glädje och motion.

Ligger det lika mycket pengar i padel som fotboll?

Svaret på den frågan är nej. Fotbollen är en multimiljardsport där det också tyvärr ingår mycket fuffens och fulspel. Detta också på grund av fotbollsmatcherna där pengarna främst flödar in. Inom padel går det inte att ha lika mycket publik på läktarna. Men ingen vet hur framtiden kommer att se ut. Dock verkar det nog som att padel är lite av en fluga som till slut kommer att ersättas av en annan bollsport.