3 bästa fotbollslåtarna någonsin

Visst, det är högst subjektivt och dessutom är det väl en ganska uttjatad fråga? Vilka som är de bästa fotbollslåtarna. Det finns gott om kandidater att välja bland (vilket talar väl om fotbollen, för sport och musik mixar sällan väl).

[IMAGE=bsdLvRfNIKYg.jpg]

Att titta på fotbollsmatch hemma kompletteras bäst med någonting att äta och dricka. I de lägena vill du förstås inte lämna soffan i onödan. Som tur är finns det nuförtiden gott om alternativ att välja bland för att få sina matkassar hemkörda. Men det gör ju också att det blir ett projekt att avgöra vilket av alternativen som är det mest prisvärda. Det finns dock enkel hjälp att få. Hos matkassetopplistan.se kan du enkelt jämföra mellan olika alternativ för att hitta det som är bäst och billigast för dig. Alla aktörer finns här och de är kvicka med att ta in nystartade matkassar så att du kan vara säker på att du inte missar ett bra köp.

[IMAGE=bJTjlPfyotWr.jpg]

3. När vi gräver guld i USA – GES (1994)

[IMAGE=eDWdQAe7SpZZ.jpg]

Va? Står lilla Sverige för en av tidernas bästa fotbollslåtar? Självklart. Glenmark, Eriksson och Strömstedt är faktiskt popgenier av internationell kaliber och den här, deras främsta låt, är det yppersta beviset. Och vad spelar det ens för roll hur väl den står sig i en internationell jämförelse? När det gäller att värdera populärkultur är kontexten ibland väl så viktig som själva innehållet. Kontexten i det här fallet består i att sommaren 1994 är ett av de varmaste minnena någonsin för dem som var vakna nog att då hålla koll på Sveriges bronsbragd i det årets fotbolls-VM.

2. World in Motion – New Order (1990)

Det känns så typiskt brittiskt att ett band som New Order som kulturellt var intimt förknippade med gränslandet mellan popmusik och rave-kulturen skulle få göra en officiell VM-låt. Kanske är det också helt självklart att det var i det här sammanhanget som Manchester-bandet skulle få sin enda etta på försäljningslistorna. Det är inte New Orders bästa låt, men definitivt den näst bästa fotbollslåten någonsin.

1. Three Lions – Baddiel & Skinner & Lightning Seeds (1998)

Många i Sverige känner förmodligen en hatkärlek gentemot det engelska landslaget i fotboll. Dels finns en hel generation som vuxit upp med brittisk klubbfotboll som den självklara aktiviteten för varje lördagseftermiddag – älskvärt. Dels finns det engelska fotbollslandslaget som inte tycks inse att deras dominans i klubbfotbollen inte automatiskt gör dem till guldkandidater i varje internationellt mästerskap. Three Lions appellerar till denna engelska arrogans med undertiteln “Footballs Coming Home”. Frågar man någon från England så är det en självklarhet att det är hos dem varje mästerskapsbuckla hör hemma. Men tusan alltså, refränger som den i Three Lions bör värma hjärtat även hos den mest inbitna hataren av det engelska herrlandslaget i fotboll.