Wayne Rooney

Wayne Rooney hade en tuff uppväxt med en delvis arbetslös pappa. Han tillbringade början av sitt liv i en förort som minst sagt kunde betraktas som fattig. Med detta kunde inte stoppa Rooney från att bli en av Englands största spelare genom tiderna.

Han började i Everton redan som tioåring och blev där bland annat den yngsta målgöraren i Premier Leagues historia. Everton var klubben i hans hjärta men för att kunna nå en ordinarie plats i landslaget bestämde han sig år 2004 för att skriva på för Manchester United. Efter ett antal framgångsrika år, vilka bland annat inkluderade en Champions Leaguevinst år 2008 beslutade han sig 2017 för att återvända till sitt Everton. Året efter valde han dock att gå till DC-United i den amerikanska ligan.

Rooney har även spelat åtskilliga matcher för landslaget. Han har dock aldrig där nått några större internationella framgångar utan fått nöja sig utan VM och EM medaljer. I VM i Ryssland 2018 nådde han en bronsmatch med sitt engelska landslag. Men man förlorade mot Belgien med 2-0. Han har dock med Manchester United vunnit Premier League inte mindre än 5 gånger vilket är

mer än imponerande.