Driva en fotbollsklubb

Att driva en fotbollsklubb kan för många låta som ett drömjobb. Men i själva verket är det komplext och kräver flera anställda då det kan handla om väldigt stora organisationer. Exempelvis har klubbar som Malmö FF och AIK över flera hundra heltidsanställda vilka ska få lön och material att kunna utföra jobbet. Denna artikel kommer gå igenom några av de mest grundläggande områdena som krävs för att en fotbollsklubb ska kunna drivas effektivt.

Någon som tar hand om lokalen och arenan

Kanske det mest viktiga är att en fotbollsklubb har en väl fungerande lokal och arena. För detta krävs anställda som är kunniga och har rätt arbetsverktyg. Det kan handla om att de har företagsbilar som är utrustade med rätt verktyg från https://www.worksystem.se exempelvis. Detta då de måste kunna få plats med alla olika verktyg som krävs för att hålla fotbollsplanen och arenan i rätt skick och se till att läktaren står redo för de många tusen åskådarna som kommer varje vecka.

Någon som tar hand om åskådarna

En annan viktig punkt är att man har anställda som kan ta hand om åskådarna. Det behövs personer som kollar biljetterna vid ingångarna och de som serverar popcorn, öl och varmkorv i halvtid. Vid varje match kan det serveras flera hundra liter dyr öl, därför krävs det också anställda som bemannar kioskar.