FIFA

FIFA eller internationella fotbollsförbundet grundades år 1904 och är idag lite av navet i den internationella fotbollen. Det är bland annat FIFA som arrangerar fotbolls-VM och OS för både herrar och damer. FIFA har genom åren fått ta emot en hel del kritik. En korruptionsskandal skakade både FIFA och UEFA år 2015 och presidenten Zep Blatter fick avgå.

Både efter framröstningen av Ryssland som värdnation till fotbolls-VM år 2018 och Qatar 2020 har det funnits stora misstankar om korruption och mutor. Arbetsförhållandena under iordningställandet av de båda mästerskapen, speciellt i Qatar har även kritiserats starkt och FIFA har fått ta emot hårda ord för sitt val av nation.

En annan sak som många förknippar med FIFA är såklart också det enormt populära TV-spelet med samma namn som förbundet släpper varje år. Detta spel har tagit världen med storm och blivit ett av de mest spelade och populära någonsin. Spelet blir mer och mer likt riktig fotboll och får fler och fler funktioner. De senaste åren har man till och med kunnat sälja och köpa spelare

online för att bygga upp sitt eget lag. Spelet har blivit omåttligt populärt.